8 mars 2013

Llama ull

Svart ull mot svart underlag, hm.. men nu är den färdigspunnen. Den var inte lätt att spinna av, så hal och glatt att den försvann fortare mellan fingrarna än jag han spinna tyckte jag, i varje fall i början. Nu tog den mig nästan en hel vecka att spinna så efter några dagar gick det bättre (inte en vecka med hela dagar förståss..). Llama ska inte vara som annan ull, fårull alltså. Läste på nätet att den behövde en annan spinnteknik och det var sant. Jag har spunnit den, efter goda råd, med korta baköver ‘draws’. När jag inte gjorde det gick tråden hela tiden av. Dessutom ska Llama ull vara mycket varmare än vanlig fårull så den passar dårligt till en kofta (om man inte vill svättas ..)

103 gram/ 417,5 meter ( 405,5 /hg), tvåtrådig Llama

Som vanligt känner jag en liten besvikelse, den här gången var jag verkligen helt säker och övertygad om att garnet kom att vara “lace”, mer än 500 m/hg alltså, men inte då… Garnet ser ju så tunt ut.

Jag tror jag kommer försöka mig på Llama ull en gång till, den var ju så lätt och luftig, men det blir inte i den närmaste framtid. Positivt är det ju att ullen som jag beställde väger mer än det jag betalade för, det är ju ovanligt.

2 kommentarer:

Hilde sa...

Helt nydelig garn, og så fin glans i ulla :)

Bodil sa...

Så nydeleg garn. Eg fekk litt baby kamel til jul. No fekk eg lyst til å spinna det. God helg.