20 januari 2015

Den ljusgrå spælullen

Den ljusgrå spælullen som var så gul och hemsk där den låg i plastpåsen, och som sedan har blivit liggandes och vänta på min insats. Ja, just den har jag just nu tagit fatt på. Jag hade ju mina misstankar redan då jag såg den i en övergiven pappersäck att den skulle kunna bli något.
Dehaired, och snabbt kardad. Snabbt spunnen, dessvärre, för när jag ser hur fin den blir som garn borde jag ha varit mera ordentlig. Men jag bara spann iväg med långa baköverdrag från tullar som nästan inte var kardade. Suck, nu är det för sent, men mjuk, herre min ge, ja, jättemjukt blev det!
166 gram/ 261 meter (157 m/hg) tvåtrådig, kardad spælull
Nu ligger en hög med täckhår kvar i en liten papperspåse och väntar på att jag någon gång ska kamma det till ett glansigt litet garn. Men jag misstänker att det kommer att få vänta länge. Jag har ju så mycket annat kul jag vill spinna först.

1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Vad menar du med 'dehaired'? Tar du bort täckhåren, eller vad är det du gör? Det verkar vara en ull man borde prova. Jag är lite nyfiken på var jag skulle kunna få tag på sådan. Vet du?

Själv har jag inga ullkammar (ännu) så jag vet inte riktigt hur jag skall få bort täckhåren när det väl beger sig. Än så länge spinner jag bara med allt och de är nog inte alltid helt optimalt.

Ha det gott!