7 april 2013

En direkt från locken, en kammad..

Kanske jag slösar med pelsullen, men den har legat länge på lager och den är faktiskt ganska skitig ser jag när jag sköljer garnet. Innan också för den delen för det blir en massa sand som ligger kver på bordskivan efter jag har plockat lite i den. Nu är den snart slut i varje fall. Jag har tre kardade ‘batts’ kvar att spinna men inte så mycket kammat kvar att tvinna med, det blir väl en ordning med det också..

80 gram/ 131,5 meter (164,5 m/hg), tvåtrådig pelsull

En tråd direkt från locken, har bara plockat /rivit lite isär ullen innan jag spann den. Den andra trådan har jag kammat till tops innan jag spann den.

Tomt på entrådig kammad ull gjorde att jag använde det sista av det gula som var kvar på spolen. Det blev en knötteliten härva det också. Kan väl kanske bli två – tre varv på en tröja i varje fall..

5 gram/ 9 meter (180 m/hg), tvåtrådig pelsull/ spelull

Så här långt har det blivit 84 gram/ 113 meter av  det jag redan spunnit, och med dagens ull 169 gra/ 253,5 meter. Ska bli kul att se hur det blir stickat. Tar jag sen med den kardade härvan av ‘päronbladsullen’ också så har jag 206 gram/ 329 meter.

Nu sitter jag och funderar på om jag inte ska använda den sjögröna pälsullen på en gång och laga några liknande garn av den?

1 kommentar:

Hilde sa...

Å, så fint!! Skikkelig stilig garn, håper jeg en gang også kommer til å klare å lage noe lignende :)