13 december 2013

Avocado (7)

Nu kom ullen från Avocado färgningen fram igen. På denna flätan hade jag skrivit “Avocadokärnor allt-i-ett m/ salmiakk, 3.e försök, bad 1”. När jag skrev detta räknade jag som vanligt med att jag skulle komma ihåg vad det är.. men som vanligt är jag inte säker. Hur många försök har jag gjort med Avocado? Ja, ja, fin färg blev det i varje fall. Topsen var ganska sammanfiltad och svår att dela upp i strimlor så dom värsta bitarna slängde jag och några ställen har garnet fått tjockare områden..

80 gram/ 245 meter (306 m/hg) tvåtrådig Polwarth

Nu trodde jag att jag var färdig med alla avocado färgningarna men när jag tittade genom mina lådor hittade jag sju flätor till!! Så jag har nog fortfarande många timmar kvar vid spinrocken innan jag kan börja sticka..

… eller färga igen. Jag har ju fyllt upp en 1-liters burk med skal och kärnor som väntar. (dom ligger i ett ammoniak vatten) och nu har jag flera som jag inte får plats med också… är det nu jag ska börja spara på alla i frysen?

1 kommentar:

http://pastseasons.blogspot.com sa...

Oh känner igen det där. Jag har x-antal burkar med svampar i vatten, spindlingar som jag ej kunnat torka. Frysen är full och torpet så pass trångt att det var svårt att hitta bra platser att torka svampen på. Lösningen blev glasburkar med lite vatten...

Hoppas nu bara att svampen går att använda: /

Din avokadofärg blev snygg. Tänker också testa de kärnorna när jag har rätt ull.

:)