20 mars 2016

Ännu en blandning från kardmaskin

Fortsätter med kardmaskin, blanda är kul. Det här har en bas av den vinröda pälsullen, också detta har jag tänkt att jag ska laga som ‘tweed’garn. Eftersom jag nu försöker göra färdigt och tömma ull lagret så gott som det går, innehåller det här lite av varje..

Pälsull, vinröd, i utgångspunkt 200 gram men med många dubbelklipp som jag plockade bort, ca 150 gram blev kvar.. (från 2014..).

Dom fyra sista plantfärgade topsen från 2012 kardade jag genom några gånger på kardmaskin igen innan jag var nöjd (Rabarber, Fläderbark, Oxtunga och fläderblommer). Tillsammans 69 gram.

Tre små rollags av spælull, dom sista från 2012, Oxtunga, ticka från köksträdgårdens plankor och något som jag inte längre kommer ihåg, tillsammans 50 gram

Så den sista påsen med plantfärgad höstull från 2012, färgad med Pilblad. Efter några rundor genom kardmaskin kammade jag ullen. Resultatet blev 19 gram utan allt för många noppror.

Så hade jag lite ulikt i en låda som jag sparat till en blandning, inte helt säker på vad det var men  totalt 34 gram

Nu blev färgen inte speciellt spännande med så mycket gult och vinrött så jag tog med 34 gram lila merino också. Både på grund av färg och känslan..

Läste i en bok att man borde notera sig blandningarna så ja ha ja, sån cirka;

Pälsull ca 150 gram 40 %
Blandad ull 34 gram 10 %
Höstull 19 gram 5 %
Spælull 50 gram 15 %
Merino 34 gram 10 %
Plantfärgad Shetland 69 gram 20 %
totalt ca 350 gram 100 %

Så, sju rundor sendare..

Så blev det alltså en trave med flak som jag drog i remsor (första bildet). Men nu när jag skulle spinna så om bestämde jag mig och körde genom mina strimlor tre gånger till genom kardmaskinen.

Inga kommentarer: