9 december 2014

Mera lek med kardemaskin

Corriedale fick fungera som tråd två till den här blandningen. Grå var nog inte det bästa valet för den åt upp dom fina färgerna i det blandade entrådiga garnet från mina batt’s. Men, men, jag har fortfarande mera på spolarna så det blir ett till likadant garn om några dagar..

179 gram/ 627 meter (350 m/hg) tvåtrådig kardad  blanding

HÄRVA NR 2:

175 gram/ 589 meter ( 336 m/hg) tvåtrådig kardad blanding

HÄRVA 3:

Den sista lilla på spolen…

50 gram/ 191 meter (383m/hg) tvåtrådig kardad blanding

totalt blev det alltså ca 400 gram/ 1400 meter garn

Höstull, färgad med ‘Vibekes rot’ som jag kom underfund med måste vara mitt första misslyckade försök med Vitmåra. Det var ganska mycket ull som fick sina rundor genom kardmaskinen. Fem flak blev det men gult har jag alltså mer än nog av redan som ligger färdigspunnet.

Dom gula flaken har jag därför blandat med brun shetland och merinoull i lite ulika färger. Några kardningar genom maskinen blev en hel trave flak i olika färger. Åtta stycken faktiskt och nästa 2 hg tillsammans.

 

La alla flak uppe på varandra och delade på mitten, så på mitten igen, och igen… till slut hade jag åtta ‘batts’ som kan spinnas. Dom små gula nopporna fick vara kvar, plockade ut dom största.

Spunnen entråds på spolen blev inte lika klar i färgerna som jag hoppades på men man ser helt klart att det är övergångar. Dom små, gula prickarna setter piff på garnet.

Under är garnet nytvättat och hänger på tork.

Inga kommentarer: