4 december 2012

Lawsoncypress, basisk, gav lite udda färg

164 meter/ 60 gram (273 m/hg), tvåtrådig höstull
Detta garnet har jag spunnit av ull färgad med avklipp från min Lawson cypress. Efter infärgning la jag ullen över i salmiak vatten (amoniak). Det basiska badet drog färgen mot en gul färg som inte blev helt vacker. Lite giftig känns den, går lite över mot grönt kanske, eller brunt.. Alltså inte en av dom infärgningarna jag är mest nöjd med.. och som vanligt är det svårt med färger inomhus om kvällen…
Också det här garnet har jag spunnit genom att låta spindeln dra in ullen i spolen. Garnet blev alltså inte så tunt och inte helt jämnt den här gången heller men nu börjar jag få lite mer känsla av hur man ska göra det och har nästan inte frestat mig själv till att dra ut ullen med den andra handen..
Vid sidan av det ekbarksfärgade garnet jag spann sist ser man den ‘giftiga’ nyansen i gulfärgen. Ekbarken ser ju riktigt behagligt pastellfärgad ut..
Man hade ju kunnat hoppats på att den blågröna färgen gav en spännande färg till ullen… men nu är blev det flera ulika färgnyanser, det här var väl första..

Inga kommentarer: